nyheter

MYDOG2017

I går tog jag och Lerbyns Hunddagis bilen till MyDog i Göteborg för att få oss lite inspiration till dagiset och hur vi kan utveckla vårat företag. Dagen blev lärorik och spännande med uppvisningar, föreläsningar och otalliga monterer med allt från djursjukhus till damsugare.

I hundhuset


har vi två boxar så hundarna får vila för sig själva om det skulle vara nödvändigt.

Taschanas Hunddagis

I samarbete med Taschanas Hunddagis!🐾

Taschanas kunder får nu 15% rabatt vid bokning av tjänst hos

K9fysio - friskvård och rehab. 🐶

Jag kommer sluta köra PickUp-bilen


Från och med 1.oktober kommer jag inte längre hämta och lämna minda dagishundar.

Under juli, augusti och september kommer jag renovera en byggnad på dagiset där jag kommer ta emot 5 hundar. Två hundar får dela på en större box medans rästen får sin egna personliga box där dom lämnas mellan 06-09 och hämtas mellan 14-18 måndagar till fredagar. Rastning kommer ske mellan 09-14. Jag kommer fortfarande göra utflykter ibland, men även flera roliga aktiviteter som t.ex. canicross och drag på cykel/skidor. Vissa dagar är vi ute hela dagen i hägnet, medans andra dagar gör vi kortare promenader och/eller utflykter. Allt efter hundarnas behov och väder.


Orsaken till detta är att jag då hinner med mera med hundarna - var och en hund får mera tid. Dagiset kommer bli mera som en hobby, och tiden jag får över från att jag inte kör bilen längre, kan jag använda på mina andra jobb, nämligen tillvärkning av kattgårdar och ekonomiansvarlig för min sambos elfirma.


Jag har haft en fin tid med PickUp och vill tacka Sara Moll så mycket för att hon öppnade dörrarna för mig för fyra år sedan! Jag har lärt mig oerhört mycket och det kommer jag ta med mig vidare.


Jag kommer såklart fortsetta ha samma filosofi; En aktiverad hund är en glad hund!

Dagisarealet innomhus

OBS! Detta är bara en sketch på hur det ungefärligt kommer se ut med två boxar på ena sidan och två på den andra sidan. Exact hur det blir får ni se 1.oktober ;)

Två boxar kommer ha plats till medelstora/stora hundar, en box kommer ha plats till två medelstora/stora hundar och en box kommer ha plats till en lite mindre/medelstor hund.

Utomhus kommer dom fortfarande få ha en av innhägnaderna att springa i.

85%

FÅGEL | FISK | ÄGG


15%

GRÖNSAKER | FRUKT | ÖRTER


0%

SPANNMÅL | POTATIS | TAPIOKA | VÄXTPROTEINKONCENTRAT

Vill ni prova på Orijen till era hundar eller katter? Hojta till så får ni rabattkuponger av mig!

MUSH har varit så snälla att dom skickat presentkort till dagisets alla kunder!

Jag kan även hämta ut Mush till er från Granngården - vill så gärna att ni testar det. Hundarna är inte gjorda för att äta torrfoder :)

Kattpensionatet

Alla mina kunder är välkomna att swisha fakturasummor till nummeret som är på bilden. Det är smidigare och går fortare än en vanlig bankgirobetalning (men glöm inte att fylla i fakturanummer).

För att swisha krävs en app som ni hittar här. Appen kopplas sedan upp mot din bank och du är då redo att swisha!

Måndag 29.maj var hela PickUp Hunddagis på kurs hos Sara Moll där vi tränade på kommunikationsmetoden. Detta är en metod som jag kan rekommendera till alla med hund. Vare sig om man har problem eller inte. Läs mera under denna text; "om kommunikationsmetoden"


Om kommunikationsmetoden


Hundar kommunicerar genom kroppsspråk. Inte minst i hundmöten.


Inom etologin, läran om djurs beteende, har man länge pratat om lugnande signaler. Dessa är fredsmäklande beteenden som hunden utför för att visa att den har ett vänligt uppsåt och/eller för att dämpa aggressioner hos andra hundar eller hos människor.


Motsatsen till lugnande signaler är hotfulla signaler. Dessa använder hundarna när de antingen söker en konflikt eller vill skrämma bort någon. Den bakomliggande orsaken är dock sällan aggression, utan vanligen osäkerhet.

Tittar man noga på lösgående hundar i hundmötessituationer ser man ganska snart ett tydligt mönster i deras kommunikation. De gör massvis av lugnande signaler! Oftast börjar en hund med att sänka svansen, nosa i backen och gå ut i en båge från den andra hunden. Den andra hunden förstår dessa signaler, inser att hundmötet inte utgör något hot och svarar med att själv göra likadant. Mötet fortskrider då utan utfall eller andra problem. (...läs mera här)

KATTHOTELLET


Äntligen har jag fått godkänt för att öppna katthotellet! Som ni ser är det samma rum som hundpensionatet, men såklart kommer jag städa klart mellan varje vistelse och aldrig ha hundar och katter samtidigt!

Nu ska det prepareras med flera liggplatser och leksaker så det blir så mysigt som möjligt för pälsklingarna! Dom ska också få sin egen kattgård där dom kan ligga och spana på alla fåglarna som håller till i det stora trädet bredvid. Jag ser fram emot min första gäst och hoppas att katterna kommer trivas här hos mig <3


...så nu håller jag på och ger pensionatet det där lilla extra! Här ska det vara mysfaktor!

PENSIONATET


I dag fick jag godkänt att öppna pensionatsdelen. Detta är två rum i källaren på vårat hus som nu är öppna som pensionatsrum till mina dagiskunder.


Priser för pensionatet hittar du här!


Bookar du pensionat hos mig, håller jag platsen så att inga andra hundar finns på pensionatet under tiden.

Källarrummen har ett fönster i varje rum, liggplatser på flera ställen och jag har även en kamera som meddelar mig om en hund skäller eller rör sig mycket.

Din hund får såklart rastningar utöver dagen och mat som du själv tar med dig när du lämnar din hun här.


Dagishundarna känner både mig och stället så du slipper bekymra dig över att din hund ska stressa upp sig över nya platser eller andra hundar den inte känner.

Vissa (läs kattglada) hundar på dagiset får även komma upp till huset där dom kan mysa med oss i soffan ;)

Nu ska leran bort!

Vi har lagt grus vid inngången till hundhuset. Så nu ska hundarna slippa bli bruna med en gång dom kommer hit.

Och nej, det är ingen staty som står vid inngångsporten ;)

Hundhuset


I hundhuset har vi satt upp boxar till hundarna på andra våningen. Här kan hundarna vila för sig själva en liten stund om det är nödvändigt. Detta är då bara et tillfälligt hundstall, då planen är att göra ordentliga boxar och inomhusområde innuti den stora ladugården.

Torra hundarEfter regniga dagar har jag rena fiberhanddukar som hundarna får torka sig på i bilen på väg hem, eller i hundhuset om dom vill vila medan det regnar klart.

Jag tvättar alltid av hundarna innan hemgång om jag tycker dom är skitiga. Vill ni jag torkar dom innan jag släpper inn dom i hemmet, så lägger ni bara fram en handduk i hallen.

Hundarna har torra bäddar och vattenskål inne i hundhuset och i dom isolerade kojorna. Ute har jag alltid rent vatten stående i hägnet, och självklart också tilgjängligt i bilen om det behövs.

Medicinskåpet är fulltHänder det något med din hund, kontaktar jag Smådjursveterinärerna i Åmål. Men mindre alvarliga händelser har jag möjligheten att lösa med mitt dagisapotek.

Jag har också självklart förstahjälpen i bilen.

Innuti hundhuset hänger det brannsläckare och brandhandduk på första våningen. På andra våningen hänger en brandvarnare. Säkerhet först!

Det är fortfarande lerigt här, men vi gör vad vi kan för att hundarna ska kunna komma och gå utan att bli skitiga. Skitiga ska dom få bli om dom själv vill inne i hägnet när dom busar ;)

Nu kan ni lättare hitta oss :D

Lite flera burar nu, så blir det plats med 10 hundar bak i bilen  :)

NYA HÄGN


Nu har vi satt upp två nya hägn. Ett på 1 meter högt, och ett på 1,4 m och mindre maskstorlek i nätet. Båda på ungefär 150 m2

Vi bor lantligt, 6 km ifrån 45:an, men har en liten väg forbi vårat hus. Fasst det är väldigt lite med trafik på denna väg, har vi satt upp fårnät runt hela vårat område.

Inhägnaderna


är uppgraderade med nya dörrar och plank runt det höga hägnet.

Inomhusutrymme


anknuten till det lilla hägnet har vi ett inomhusutrymme som står öppet hela tiden så hundarna får gå ut och in som dom vill.

HINDER


I hägnen har vi lite olika hinder som hundarna kan prova på.

Det vill med tiden komma flera.

Hundkojor


Vi har fått inn en liten hundkoja i det lilla hägnet, och en stor koja i dom två andra hägnen. Båda isolerade.

Efter ett sommaruppeholld på tre veckor, startar vi upp igjen på måndag 17.augusti. Jag hoppas alla har haft en bra sommar och är redo för dagis igjen :)

Detta året finns vi, PickUp Hunddagis, på skördefesten på Värmlandsnäs. Mera info om när och vart kommer  snart!

Majorskullen

Här hittade ni min och Christinas (Lerbyns Hunddagis) bil bredvid Sofies Hunderi. Men oj vad det regnade, och inte många vågade sig ut på Majorskullen. Bättre lycka nästa år ;)

Före jul skickade jag och Christina på Lerbyns Hunddagis inn en julhälsning på Radio45 till alla våra kunder och deras hundar. Hoppas ni hörde det, annars ligger ett ljudklipp på facebooksidan "Taschanas Hunddagis" :)


Hundarna har fått ett isolerat rum i hundhuset med egen värmeflekt till dom allra kallaste dagarna.

PD har skrivit en liten text om oss, Lerbyns och Taschanas Hunddagis. Klickar du på bilden så kan du läsa lite från intervjuen.

"Vi med hund" - tidningen har också skrevit om konceptet till PickUp Hunddagis, det kan du läsa här.

Copyright Taschanas© All Rights Reserved

Taschanas Hunddagis & Katthotell

Åmål

kontakt@taschanas.se