nyheter
Taschanas Hunddagis

I samarbete med Taschanas Hunddagis!đŸŸ

Taschanas kunder fÄr nu 15% rabatt vid bokning av tjÀnst hos

K9fysio - friskvĂ„rd och rehab. đŸ¶

Jag kommer sluta köra PickUp-bilen


FrÄn och med 1.oktober kommer jag inte lÀngre hÀmta och lÀmna minda dagishundar.

Under juli, augusti och september kommer jag renovera en byggnad pÄ dagiset dÀr jag kommer ta emot 5 hundar. TvÄ hundar fÄr dela pÄ en större box medans rÀsten fÄr sin egna personliga box dÀr dom lÀmnas mellan 06-09 och hÀmtas mellan 14-18 mÄndagar till fredagar. Rastning kommer ske mellan 09-14. Jag kommer fortfarande göra utflykter ibland, men Àven flera roliga aktiviteter som t.ex. canicross och drag pÄ cykel/skidor. Vissa dagar Àr vi ute hela dagen i hÀgnet, medans andra dagar gör vi kortare promenader och/eller utflykter. Allt efter hundarnas behov och vÀder.


Orsaken till detta Àr att jag dÄ hinner med mera med hundarna - var och en hund fÄr mera tid. Dagiset kommer bli mera som en hobby, och tiden jag fÄr över frÄn att jag inte kör bilen lÀngre, kan jag anvÀnda pÄ mina andra jobb, nÀmligen tillvÀrkning av kattgÄrdar och ekonomiansvarlig för min sambos elfirma.


Jag har haft en fin tid med PickUp och vill tacka Sara Moll sÄ mycket för att hon öppnade dörrarna för mig för fyra Är sedan! Jag har lÀrt mig oerhört mycket och det kommer jag ta med mig vidare.


Jag kommer sÄklart fortsetta ha samma filosofi; En aktiverad hund Àr en glad hund!

Dagisarealet innomhus

OBS! Detta Àr bara en sketch pÄ hur det ungefÀrligt kommer se ut med tvÄ boxar pÄ ena sidan och tvÄ pÄ den andra sidan. Exact hur det blir fÄr ni se 1.oktober ;)

TvÄ boxar kommer ha plats till medelstora/stora hundar, en box kommer ha plats till tvÄ medelstora/stora hundar och en box kommer ha plats till en lite mindre/medelstor hund.

Utomhus kommer dom fortfarande fÄ ha en av innhÀgnaderna att springa i.

85%

FÅGEL | FISK | ÄGG


15%

GRÖNSAKER | FRUKT | ÖRTER


0%

SPANNMÅL | POTATIS | TAPIOKA | VÄXTPROTEINKONCENTRAT

Vill ni prova pÄ Orijen till era hundar eller katter? Hojta till sÄ fÄr ni rabattkuponger av mig!

MUSH har varit sÄ snÀlla att dom skickat presentkort till dagisets alla kunder!

Jag kan Àven hÀmta ut Mush till er frÄn GranngÄrden - vill sÄ gÀrna att ni testar det. Hundarna Àr inte gjorda för att Àta torrfoder :)

Kattpensionatet

Alla mina kunder Àr vÀlkomna att swisha fakturasummor till nummeret som Àr pÄ bilden. Det Àr smidigare och gÄr fortare Àn en vanlig bankgirobetalning (men glöm inte att fylla i fakturanummer).

För att swisha krÀvs en app som ni hittar hÀr. Appen kopplas sedan upp mot din bank och du Àr dÄ redo att swisha!

MÄndag 29.maj var hela PickUp Hunddagis pÄ kurs hos Sara Moll dÀr vi trÀnade pÄ kommunikationsmetoden. Detta Àr en metod som jag kan rekommendera till alla med hund. Vare sig om man har problem eller inte. LÀs mera under denna text; "om kommunikationsmetoden"


Om kommunikationsmetoden


Hundar kommunicerar genom kroppssprÄk. Inte minst i hundmöten.


Inom etologin, lÀran om djurs beteende, har man lÀnge pratat om lugnande signaler. Dessa Àr fredsmÀklande beteenden som hunden utför för att visa att den har ett vÀnligt uppsÄt och/eller för att dÀmpa aggressioner hos andra hundar eller hos mÀnniskor.


Motsatsen till lugnande signaler Àr hotfulla signaler. Dessa anvÀnder hundarna nÀr de antingen söker en konflikt eller vill skrÀmma bort nÄgon. Den bakomliggande orsaken Àr dock sÀllan aggression, utan vanligen osÀkerhet.

Tittar man noga pÄ lösgÄende hundar i hundmötessituationer ser man ganska snart ett tydligt mönster i deras kommunikation. De gör massvis av lugnande signaler! Oftast börjar en hund med att sÀnka svansen, nosa i backen och gÄ ut i en bÄge frÄn den andra hunden. Den andra hunden förstÄr dessa signaler, inser att hundmötet inte utgör nÄgot hot och svarar med att sjÀlv göra likadant. Mötet fortskrider dÄ utan utfall eller andra problem. (...lÀs mera hÀr)

KATTHOTELLET


Äntligen har jag fĂ„tt godkĂ€nt för att öppna katthotellet! Som ni ser Ă€r det samma rum som hundpensionatet, men sĂ„klart kommer jag stĂ€da klart mellan varje vistelse och aldrig ha hundar och katter samtidigt!

Nu ska det prepareras med flera liggplatser och leksaker sÄ det blir sÄ mysigt som möjligt för pÀlsklingarna! Dom ska ocksÄ fÄ sin egen kattgÄrd dÀr dom kan ligga och spana pÄ alla fÄglarna som hÄller till i det stora trÀdet bredvid. Jag ser fram emot min första gÀst och hoppas att katterna kommer trivas hÀr hos mig <3


...sÄ nu hÄller jag pÄ och ger pensionatet det dÀr lilla extra! HÀr ska det vara mysfaktor!

PENSIONATET


I dag fick jag godkÀnt att öppna pensionatsdelen. Detta Àr tvÄ rum i kÀllaren pÄ vÄrat hus som nu Àr öppna som pensionatsrum till mina dagiskunder.


Priser för pensionatet hittar du hÀr!


Bookar du pensionat hos mig, hÄller jag platsen sÄ att inga andra hundar finns pÄ pensionatet under tiden.

KÀllarrummen har ett fönster i varje rum, liggplatser pÄ flera stÀllen och jag har Àven en kamera som meddelar mig om en hund skÀller eller rör sig mycket.

Din hund fÄr sÄklart rastningar utöver dagen och mat som du sjÀlv tar med dig nÀr du lÀmnar din hun hÀr.


Dagishundarna kÀnner bÄde mig och stÀllet sÄ du slipper bekymra dig över att din hund ska stressa upp sig över nya platser eller andra hundar den inte kÀnner.

Vissa (lÀs kattglada) hundar pÄ dagiset fÄr Àven komma upp till huset dÀr dom kan mysa med oss i soffan ;)

MYDOG2017

I gÄr tog jag och Lerbyns Hunddagis bilen till MyDog i Göteborg för att fÄ oss lite inspiration till dagiset och hur vi kan utveckla vÄrat företag. Dagen blev lÀrorik och spÀnnande med uppvisningar, förelÀsningar och otalliga monterer med allt frÄn djursjukhus till damsugare.

Nu ska leran bort!

Vi har lagt grus vid inngÄngen till hundhuset. SÄ nu ska hundarna slippa bli bruna med en gÄng dom kommer hit.

Och nej, det Àr ingen staty som stÄr vid inngÄngsporten ;)

Hundhuset


I hundhuset har vi satt upp boxar till hundarna pÄ andra vÄningen. HÀr kan hundarna vila för sig sjÀlva en liten stund om det Àr nödvÀndigt. Detta Àr dÄ bara et tillfÀlligt hundstall, dÄ planen Àr att göra ordentliga boxar och inomhusomrÄde innuti den stora ladugÄrden.

Torra hundarEfter regniga dagar har jag rena fiberhanddukar som hundarna fÄr torka sig pÄ i bilen pÄ vÀg hem, eller i hundhuset om dom vill vila medan det regnar klart.

Jag tvÀttar alltid av hundarna innan hemgÄng om jag tycker dom Àr skitiga. Vill ni jag torkar dom innan jag slÀpper inn dom i hemmet, sÄ lÀgger ni bara fram en handduk i hallen.

Hundarna har torra bÀddar och vattenskÄl inne i hundhuset och i dom isolerade kojorna. Ute har jag alltid rent vatten stÄende i hÀgnet, och sjÀlvklart ocksÄ tilgjÀngligt i bilen om det behövs.

MedicinskÄpet Àr fulltHĂ€nder det nĂ„got med din hund, kontaktar jag SmĂ„djursveterinĂ€rerna i ÅmĂ„l. Men mindre alvarliga hĂ€ndelser har jag möjligheten att lösa med mitt dagisapotek.

Jag har ocksÄ sjÀlvklart förstahjÀlpen i bilen.

Innuti hundhuset hÀnger det brannslÀckare och brandhandduk pÄ första vÄningen. PÄ andra vÄningen hÀnger en brandvarnare. SÀkerhet först!

Det Àr fortfarande lerigt hÀr, men vi gör vad vi kan för att hundarna ska kunna komma och gÄ utan att bli skitiga. Skitiga ska dom fÄ bli om dom sjÀlv vill inne i hÀgnet nÀr dom busar ;)

Nu kan ni lÀttare hitta oss :D

Vi bor lantligt, 6 km ifrÄn 45:an, men har en liten vÀg forbi vÄrat hus. Fasst det Àr vÀldigt lite med trafik pÄ denna vÀg, har vi satt upp fÄrnÀt runt hela vÄrat omrÄde.

NYA HÄGN


Nu har vi satt upp tvÄ nya hÀgn. Ett pÄ 1 meter högt, och ett pÄ 1,4 m och mindre maskstorlek i nÀtet. BÄda pÄ ungefÀr 150 m2

Lite flera burar nu, sĂ„ blir det plats med 10 hundar bak i bilen  :)

I hundhuset


har vi tvÄ boxar sÄ hundarna fÄr vila för sig sjÀlva om det skulle vara nödvÀndigt.

Hundkojor


Vi har fÄtt inn en liten hundkoja i det lilla hÀgnet, och en stor koja i dom tvÄ andra hÀgnen. BÄda isolerade.

Inomhusutrymme


anknuten till det lilla hÀgnet har vi ett inomhusutrymme som stÄr öppet hela tiden sÄ hundarna fÄr gÄ ut och in som dom vill.

InhÀgnaderna


Àr uppgraderade med nya dörrar och plank runt det höga hÀgnet.

HINDER


I hÀgnen har vi lite olika hinder som hundarna kan prova pÄ.

Det vill med tiden komma flera.

Efter ett sommaruppeholld pÄ tre veckor, startar vi upp igjen pÄ mÄndag 17.augusti. Jag hoppas alla har haft en bra sommar och Àr redo för dagis igjen :)

Detta Ă„ret finns vi, PickUp Hunddagis, pĂ„ skördefesten pĂ„ VĂ€rmlandsnĂ€s. Mera info om nĂ€r och vart kommer  snart!

Majorskullen

HÀr hittade ni min och Christinas (Lerbyns Hunddagis) bil bredvid Sofies Hunderi. Men oj vad det regnade, och inte mÄnga vÄgade sig ut pÄ Majorskullen. BÀttre lycka nÀsta Är ;)

Före jul skickade jag och Christina pÄ Lerbyns Hunddagis inn en julhÀlsning pÄ Radio45 till alla vÄra kunder och deras hundar. Hoppas ni hörde det, annars ligger ett ljudklipp pÄ facebooksidan "Taschanas Hunddagis" :)


Hundarna har fÄtt ett isolerat rum i hundhuset med egen vÀrmeflekt till dom allra kallaste dagarna.

PD har skrivit en liten text om oss, Lerbyns och Taschanas Hunddagis. Klickar du pÄ bilden sÄ kan du lÀsa lite frÄn intervjuen.

"Vi med hund" - tidningen har ocksÄ skrevit om konceptet till PickUp Hunddagis, det kan du lÀsa hÀr.

Copyright Taschanas© All Rights Reserved

Taschanas Hunddagis & Katthotell

ÅmĂ„l

kontakt@taschanas.se